a

menu

a

menu

Waarom is het verstandig om je bij te laten staan door een letselschade advocaat?

Een ongeluk krijgen, je baan verliezen en eindigen bij de Voedselbank. Dat is niet nodig!

Ongeluk heeft veel impact
Iedereen kan een ongeluk overkomen. Vaak is dit een gebeurtenis dat een grote impact op een slachtoffer heeft.

De meeste letselschadeslachtoffers hebben geen idee wat er allemaal bij een letselschadezaak komt kijken. Dat is ook heel logisch, je hebt hier niet iedere dag mee te maken. Na het ongeluk heb je mogelijk allerlei klachten en schade. Er moet van alles geregeld en betaald worden terwijl je hoofd waarschijnlijk overloopt van alles. Dat is veel. 

Ik vind het belangrijk dat je als letselschadeslachtoffer je op jouw herstel kan richten. Dat is echt het belangrijkste! Maar dat kan niet als je je over nog allemaal andere dingen druk moet maken. 

Toegevoegde waarde van een letselschade advocaat
Als letselschade advocaat kan ik je aan het begin van de zaak adviseren over de haalbaarheid van de zaak. In de meeste gevallen kan ik dit zelf beoordelen, omdat het een ‘juridische’ beoordeling is. Want als je vergoeding van je schade wilt, moet er aansprakelijkheid zijn. In 90% van de zaken kan ik dit snel inschatten. Als het om een mogelijke medische misser gaat, dan heb ik voor de beoordeling een medisch adviseur nodig.

Als ik tot de conclusie kom dat je een haalbare zaak hebt, dan ga ik voor je aan de slag. Vanaf dat moment loopt al het contact met de andere partij via mij. Uiteraard hou ik jou wel voortdurend op de hoogte van alle ontwikkelingen, maar je hoeft zelf geen rechtstreeks contact te hebben met de andere partij. Dit neem ik voor jou uit handen. Verder bepaal ik samen met jou welke vervolgstappen wij gaan zetten. We maken een plan van aanpak. Uiteraard weet ik ook raad met de mogelijke discussies die kunnen ontstaan met de wederpartij.

Wat ook erg belangrijk is, is dat ik als letselschade advocaat zelf kan procederen. Dat is niet bij alle belangenbehartigers het geval. Uiteraard probeer ik een procedure zoveel mogelijk te voorkomen, maar in sommige zaken is er geen andere uitweg en dan kan ik snel schakelen. Het is voor jou ook wel zo prettig dat je dan niet van belangenbehartiger hoeft te switchen, maar dat ik jouw zaak van het begin tot aan het eind zelf kan behandelen.

Maar een advocaat is duur… toch?
De eerste gedachte is: een advocaat kost geld. Dat klopt. Maar als de aansprakelijkheid vaststaat dan kost een letselschade advocaat meestal helemaal niets. De kosten van de letselschade advocaat maken onderdeel uit van jouw schade. De aansprakelijke partij moet de advocaatkosten dan vergoeden. Net zo goed als bijvoorbeeld de medische kosten.

Vragen?
Heb jij een letselschade advocaat nodig of twijfel je of het wel of niet nodig is? Bel of mail mij dan. Ik kijk graag met jou mee.