a

menu

a

menu

Verhuizen door letsel? Wie gaat dat betalen?

Soms is het letsel zo ernstig dat jouw huis niet meer geschikt is om er te wonen. Bijvoorbeeld wanneer je in een rolstoel terechtkomt en het huis te klein is. Of als er veel trappen in je woning zijn, maar je geen trap meer kan lopen. Wat gebeurt er dan? 

Onderzoeken of aanpassingen mogelijk zijn
In eerste instantie zal ik samen met de andere partij een deskundige inschakelen om te beoordelen of jouw woning aangepast kan worden, zodat het wel geschikt is. In het geval dat je in een rolstoel zit, kan je denken aan de volgende aanpassingen:

  •     bredere deuren;
  •     een traplift;
  •     een rolstoelvriendelijke badkamer;
  •     een rolstoelvriendelijke keuken.

 Als dat mogelijk is, dan zal ik alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de woning zo snel mogelijk wordt aangepast. 

Een andere woning
Niet iedere woning is geschikt voor aanpassingen. Een alternatief is dan een andere woning. De deskundige gaat dan met jou op zoek naar een geschikte woning.

De kosten van een aangepaste of nieuwe woning
In Nederland is het uitgangspunt dat de aansprakelijke partij jou als slachtoffer in een situatie moet brengen die zoveel mogelijk vergelijkbaar is met de situatie zonder ongeluk. De aansprakelijke partij moet ervoor zorgen dat jij in een geschikte woning kan wonen. De kosten voor de aanpassingen van jouw woning of de kosten voor een noodzakelijke verhuizing moeten door de aansprakelijke partij worden betaald.

Discussies
Aanpassingen van een woning of verhuizen naar een andere woning kost veel geld. Er ontstaat vaak discussie met de aansprakelijke partij over wat wel en wat niet noodzakelijk is. Daarom schakelen we op dat punt een deskundige in. 

De manier waarop de aansprakelijke partij een nieuwe woning moet financieren wisselt. Dit kan door het betalen van een concreet bedrag, maar dat kan ook een garantstelling voor de bank te verlenen. 

Hulp nodig?
Het zijn lastige discussies en het is daarom belangrijk om je bij deze discussies bij te laten staan. Een gespecialiseerde letselschade advocaat weet welke deskundigen geschikt zijn om jouw situatie te beoordelen en hoe om te gaan met discussies.

Als letselschade advocaat help ik je graag. Hoe sneller ik bij de zaak betrokken ben, hoe sneller jij weer kunt wonen op een plek waar jij je fijn voelt.