a

menu

a

menu

Ongeluk op weg naar het werk: werkgever aansprakelijk?

Een groot gedeelte van werkend Nederland gaat met de auto naar het werk. Maar wat als je op de heen- of terugweg een ongeluk krijgt? Vergoedt jouw werkgever dan de schade? Het antwoord is nee.  

Woon-werkverkeer of werk-werkverkeer

Als je van of naar je werk rijdt hoeft jouw werkgever normaal gesproken de schade niet te vergoeden. Gebeurt het ongeluk onder werktijd, dan meestal wel. 

 

Er zijn wel uitzonderingen: denk bijvoorbeeld aan de situatie dat collega’s carpoolen en de chauffeur het ongeluk veroorzaakt. Zijn collega’s kunnen de schade in dat geval verhalen op de verzekeraar van de chauffeur, maar de chauffeur blijft met de schade zitten. Dit is volgens de rechter niet redelijk en dan moet de werkgever mogelijk wel de schade vergoeden.. Een ander voorbeeld is dat je tijdens je woon-werkverkeer nog iets moet afleveren van jouw werk. Bijvoorbeeld een dossier bij een cliënt.

 

Maar hoofdregel is dat de werkgever voor een ongeluk tijdens woon-werkverkeer niet aansprakelijk is.

 

Vragen over de aansprakelijkheid van een werkgever?

Is jou een ongeluk overkomen op weg naar je werk? En heb je daardoor schade geleden? Neem contact met mij op. Ik bespreek graag met jou wat de mogelijkheden zijn.