a

menu

a

menu

Medische fout

Je hebt te maken met een medische fout. Wat nu?  

Het komt regelmatig in het nieuws: fouten in het ziekenhuis. Ben jij hier slachtoffer van? LEV Letselschade is er voor je.   

Complicatie of medische fout?
Gelukkig gaan de meeste behandelingen en operaties goed. Toch kan er altijd iets misgaan. Denk aan een complicatie of een medische fout. De lijn daartussen is flinterdun. Een complicatie kan bijvoorbeeld optreden tijdens een operatie, terwijl de arts hier niets aan kan doen. Bij een medische fout ligt de schuld wel bij de behandelaar.

Mijn medisch adviseur doet onderzoek …

Hoe weet je of je te maken hebt met een complicatie of een medische fout? Soms is het meteen duidelijk, meestal niet. Om helderheid te krijgen, schakel ik een van mijn medisch adviseurs in. Die heeft jouw medisch dossier nodig. Op basis daarvan beoordeelt hij of er aanwijzingen zijn dat jouw behandelaar of arts onzorgvuldig heeft gehandeld. Dit noemen we een medisch haalbaarheidsonderzoek.

… en geeft advies
Na het onderzoek stelt mijn medisch adviseur een advies op. Daarin geeft hij aan of hij vindt dat jouw arts inderdaad onzorgvuldig heeft gehandeld. Is dat het geval? Dan raad ik je aan om verder te gaan met jouw zaak. Daar help ik je natuurlijk bij. Namens jou stel ik de arts aansprakelijk.

Wat kan LEV Letselschade voor je betekenen?
Neem vrijblijvend contact met me op. Ik reageer snel en neem de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. Vaak kan ik tijdens onze kennismaking al beoordelen wat ik voor je kan doen.

Benieuwd waar je recht op hebt? Neem contact op