a

menu

a

menu

Kosten

In de meeste gevallen kost een letselschade advocaat helemaal niets

Kosten voor de aansprakelijke partij

Besluit je na het gratis kennismakingsgesprek om mij in te schakelen? Dan kost jou dat waarschijnlijk niets. Als de aansprakelijkheid vaststaat, komen de kosten van jouw letselschade advocaat voor rekening van de aansprakelijke partij. En stuur ik de nota’s direct daarnaartoe.

Uurtarief

Voor jouw zaak hanteer ik een uurtarief. De hoogte daarvan verschilt en hangt af van het soort zaak. Ook jouw financiële situatie kan meespelen. Voordat we de zaak opstarten, maken we heldere afspraken over de kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Maar nogmaals: waarschijnlijk zijn de gemaakte kosten voor de aansprakelijke partij.

Vaste prijsafspraak

Soms is het mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken. In zulke gevallen gaat het vaak om deelopdrachten. Bijvoorbeeld een haalbaarheidsadvies in een zaak over een medische fout, het starten van een deelgeschilprocedure of een eenmalig advies.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, mag je zelf kiezen of je een beroep doet daarop. Een andere optie is het inschakelen van een gespecialiseerde letselschade advocaat. Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik je adviseren over deze keuze.

Je mag zelf je advocaat kiezen

In principe betaalt de aansprakelijke partij de kosten van een letselschade advocaat. Dit kan anders zijn als we naar de rechtbank moeten. Daarom maak ik een voorbehoud voor deze kosten bij je rechtsbijstandverzekeraar.

Lees meer

Recht op een
second opinion

Ben je het niet eens met het oordeel, het beleid of de behandeling van jouw zaak door je rechtsbijstandverzekeraar? Dan kun je – op hun kosten – om een ‘second opinion’ bij mij vragen. Je krijgt dan een objectief advies over de haalbaarheid en de juiste aanpak van jouw zaak. Dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden onder het kopje ‘geschillenregeling’.

Niet tevreden?

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je niet tevreden bent over jouw huidige belangenbehartiger of advocaat. Ook in dat geval kan ik een second opinion geven of de behandeling van de zaak overnemen.