a

menu

a

menu

Kosten van een letselschadezaak

Je hebt een ernstig ongeluk gehad. Het letsel is zo erg dat je een aantal weken in het ziekenhuis hebt gelegen. Je mag eindelijk naar huis en je kan aan je herstel gaan werken. Dan besef je dat je niet alleen ernstig letsel hebt, maar dit ook financiële gevolgen met zich meebrengt. Het laatste waar je zin in hebt, is je daar ook nog mee bezig te houden

Als letselschade advocaat ben ik er om dat voor je over te nemen. Toch wordt er vaak te lang gewacht met het inschakelen van een letselschade advocaat. Meestal komt dit door de angst dat er hoge kosten bij komen kijken die jij, als cliënt, dan zelf moet bekostigen. Ik leg je hieronder uit waarom deze angst onterecht is!

Om welke kosten gaat het?
De kosten die gemaakt worden om jouw schade vast te stellen en ervoor te zorgen dat die schade ook daadwerkelijk wordt betaald, zijn de zogenoemde buitengerechtelijke kosten. Hier vallen mijn kosten onder, maar ook de kosten voor het opvragen van medische informatie of het inschakelen van een medisch adviseur.

Deze kosten worden door de aansprakelijke partij betaald
Op het moment dat de aansprakelijkheid vaststaat, moet de aansprakelijke partij deze buitengerechtelijke kosten betalen. De buitengerechtelijke kosten zijn dus onderdeel van jouw schade.

Wat als de aansprakelijkheid niet of gedeeltelijk wordt erkend?
Tijdens het gratis kennismakingsgesprek kan ik de haalbaarheid van jouw zaak beoordelen. Op basis daarvan kan ik beoordelen of er toch kosten zijn die jij zelf moet betalen. Daarnaast bespreek ik met jou of je een rechtsbijstandverzekering hebt en bekijk ik of je in aanmerking komt voor een subsidie van de overheid.

Ik zal geen kosten bij jou in rekening brengen zonder dat we daar duidelijke afspraken over hebben gemaakt. Het is niet de bedoeling dat je naast de schade die je lijdt ook met onverwachte advocaatkosten komt te zitten.

Vragen?
Wil je weten hoe het precies in jouw zaak met de kosten zit? Bel, mail of app mij dan. Ik bespreek graag met jou de mogelijkheden.