a

menu

a

menu

Het nut van een rechtsbijstandverzekering

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek vraag ik altijd of je een rechtsbijstandverzekering hebt. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, dan is het verstandig om aan jouw rechtsbijstandverzekering te vertellen wat er is gebeurd.

Zonder rechtsbijstandverzekering
Als ik verwacht dat in jouw zaak de aansprakelijkheid makkelijk wordt erkend, dan is het niet nodig om jouw zaak door de rechtsbijstandverzekering op te laten starten en kan ik kosteloos voor jou aan de slag. Ik meld de zaak wel bij jouw rechtsbijstandverzekering, zodat ze op de hoogte zijn.

Met rechtsbijstandverzekering
Je kan ervoor kiezen om jouw zaak via jouw rechtsbijstandverzekering te laten lopen. Jouw zaak wordt dan behandeld door een medewerker van de rechtsbijstandverzekering.

Second opinion
Als je het niet eens bent met de adviezen en het beleid van jouw rechtsbijstandverzekering, dan heb je de mogelijkheid om – op kosten van jouw rechtsbijstandsverzekeraar – jouw zaak te laten beoordelen door een advocaat van jouw keuze. Hiervoor kan je bij mij terecht.

Een second opinion is een objectieve beoordeling over de manier waarop de zaak tot dat moment is behandeld en of er juist is geadviseerd. Is de uitkomst dat de rechtsbijstandverzekering het goed heeft gedaan, dan gaan zij weer verder met jouw zaak. Maar blijkt dat jouw zaak niet juist is behandeld dan kan de zaak worden overgedragen

Procedure
Je hebt het recht van vrije advocaatkeuze. Dit betekent dat als er een procedure moet worden gestart, je zelf een advocaat mag uitkiezen. Je hoeft dan niet met de advocaat samen te werken die jouw rechtsbijstandverzekering heeft uitgekozen.

De kosten van de door jou uitgekozen advocaat worden door jouw rechtsbijstandverzekering betaald. In de meeste gevallen is er wel een kostenmaximum waar je rekening mee moet houden.

Vragen?
Wil je hier meer over weten? Dan mag je mij altijd bellen, mailen of appen.